[NTLK] Newton 2100 boot issue - apparently resolved

Gene Beaird bgbeaird at sbcglobal.net
Thu Jan 17 12:24:09 EST 2019


I just wanted to post this in case someone has the same issues with their MP2100.  Since the rechargeable battery packs have become little more than ballast, I’ve started using Energizer AAs.  They don’t seem to last as long, but that’s okay, since I’m mostly just keeping them running.  I have three sets of batteries for our 2 Newts, so just check, and swap out, as appropriate.  

One day, I tried to boot my Newt to see what the charge level was, and it refused to boot.  I plugged it into the power supply and tried.  Nothing.  I pulled the battery pack out and tried with it just bing plugged in.  Nothing.  I tried the old rechargeable Newton pack, and still nothing.  I even tried a hard reset.  

Reading previous similar posts here, I pulled the battery pack, power supply, and just set it on the shelf for a while.  I figured the next step would be to pull the cards and try again, if this failed.

Well, that turned out to be more than a week.  Today, I plugged the power supply in to it, and powered it right up!  :-D. I successfully-swapped in the rechargeable battery pack, and it now seems back to normal.  

I just wanted to post this, in case someone else has similar issues.  You may be able to resolve it by just leaving the thing sitting on a shelf with no battery or external power connected to it for a while.  It’s certainly worth trying.  

Thank you.

Gene Beaird,
Pearland, Texas




More information about the NewtonTalk mailing list